Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Першотравнева сільська рада» (код ЄДРПОУ: 21982042) був реорганізований і увійшов до складу Покровської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування

Про клещі

Про проведення дератизаційних та дезінсекційних робіт на об’єктах епідемічного ризику, у місцях  масового відпочинку 

Звертаємо Вашу увагу, що ситуація по захворюваності туляремією, лептоспірозом, малярією, геморагічними лихоманками, Лайм-бореліозом у Донецькій області залишається нестабільною. Переносниками вище вказаних інфекційних захворювань є мишовидні гризуни та шкідливі комахи.  
На протязі останніх років в амбулаторіях, ФАПах, дитячих дошкільних та учбових закладах Покровського району  профілактичні роботи з дератизації та дезінсекції не проводились, за винятком КЗОЗ «ЦПМСД» проводилася дератизація приміщень двох амбулаторій, що становить 10% від потреби, незважаючи на те, що лікувально-профілактичні, дитячі дошкільні заклади та школи є епідемічно значними об’єктами  ризику, де проведення комплексу дератизаційних та дезінсекційних заходів є важливою ланкою в профілактиці особливо-небезпечних інфекційних захворювань, переносниками яких є гризуни та шкідливі комахи. 
Крім того, на протязі останніх років не проводились дератизаційні та дезінсекційні заходи по зменшенню чисельності мишовидних гризунів та шкідливих комах, кліщів на відкритих територіях, у місцях масового відпочинку, парках, скверах, що представляє реальну загрозу виникнення та розповсюдження особливо-небезпечних інфекцій. Щорічно  реєструються випадки укусів людей кліщами на відкритих територіях Покровського району. Так, в 2016 році зареєстровано 47 випадків (в 2015 р – 40 вип): с. Новоекономічне (Синянка) - 5 вип., Удачнянська селищна рада (с. Удачне, с. Леніно) – 5 вип., с. Мемрик – 5 вип, с. Гнатівка – 2 вип., Гродівська селищна рада – 4 вип. (с. Гродівка, в т.ч. на території школи, с. Кр. Яр), Першотравнева сільська рада – 2 вип. (с. Димитрово, с. 1 Травня), Піщанська сільська рада – 2 вип. (с.Піщане, с. Зверєво), Миколаївська сільська рада – 3 вип. (с. Миколаївка, с. Новожеланне),  Ровненська сільська рада - 6 вип.(с. Ровне, с. Красний Лиман), с. Сергіївка, с. Євгеновка - по 2 вип, та по одному випадку у с.Улянівка, с. Миролюбівка, с. Петровка, с. Жовте, с. Каліново. З 2007 року визначена ензоотична територія с. Сонцівка (виявлені кліщі заражені збудниками іксодового кліщового бореліозу), з 2013 року – с. Перше Травня, с. Мемрик, с. Новодмитрівка.     
Роботи з дератизації та дезінсекції на відкритих територіях носять сезонний характер та проводяться двічі на рік навесні та восени.     
Систематичне проведення дезінсекційних та дератизаційних робіт регламентовано вимогами ст. 16, 18, 33 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» №1645-ІІІ від 06.04.2000 року, ст. 30 Закону України від 24.02.1994 року №4004-ХІІ «Про  забезпечення санітарного та епідемічного  благополуччя населення», постановою Головного державного санітарного лікаря України від 23.05.2007 року №15 «Про невідкладні заходи щодо запобігання епідемічним ускладненням».  
Враховуючи вище викладене, з метою недопущення епідускладнень, пов’язаних з інфекціями, переносниками яких є гризуни та шкідливі комахи,  керуючись ст. 41 Закону України №4004-ХІІ від 24.02.1994 року «Про  забезпечення санітарного та епідемічного  благополуччя населення», ст. 5, 16, 18, 33 Закону України №1645-ІІІ від 04.06.2000 року «Про захист населення від інфекційних хвороб», рекомендується забезпечити систематичне проведення дератизаційних та дезінсекційних робіт в лікувально-профілактичних, дитячих дошкільних закладах, школах, місцях масового відпочинку, парках, скверах  Покровського району та розповсюдити наступну пам’ятку з профілактики укусів кліщами. 

Про  вжиті заходи прошу інформувати Покровську міськрайфілію ДУ «ДОЛЦ МОЗ У»  до 25.03.2016 року.

З повагою, сподіваюсь на взаємопорозуміння

Директор Покровської 
міськрайонної філії 
ДУ «ДОЛЦ МОЗ У»                         А.Т.Жорін

 

« повернутися до списку новин


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua

Логін: *

Пароль: *